onsdag 17 februari 2016

Snart dags för Grottröj #13!

Nu kan vi snart börja räkna tiden till Grottröj #13 i timmar. På lördag kör vi igång klockan 10 på Klossen. Vi har samma upplägg som vi brukar, så det här inlägget från i november som förklarar hur det kommer gå till på lördag gäller fortfarande till minst 97%!

Nytt för den här gången är att vi ordnar ett ”förröj” med filmvisning på fredag kväll. Det är dels en upptakt till speldagen och dels en chans att bara ses och hänga lite. Du behöver inte vara med på Grottröj för att komma på filmkvällen eller vice versa, kom som du är, när du kan och när du vill. Barn och småsyskon är välkomna de också!

I filmen Dark Dungeons har de levande ljus och publik
när de rollspelar – det har vi inte på Grottröj!

Vi slår upp dörrarna vid 17.30 på fredag kväll och är kanske klara till 20.30 eller så. Kring 18.00 rullar filmerna igång. Här hittar du ett evenemang på Facebook för filmvisningen, och så här ser vårt preliminära spelschema ut:
I mysrummet 
Spirited Away. Studio Ghiblis klassiska film och Chihiro som oavsiktligt vandrar in i andarnas värld.
I blackboxen 
Dark Dungeons. Filmversionen av serien med samma namn som Jack Chick gjorde på 80-talet. Det är en avskräckande historia om hur rollspel leder till svartkonst och djävulsdyrkan. Ca 40 minuter. 
The Reward. Två ynglingar får tag på en mystisk karta med ett X på. De ger sig ut på ett hissnande äventyr för att nå den utmärkta platsen. Ca 10 minuter. 
Ca 19:00 finns det en andra chans att se Dark Dungeons. Om inga nya människor tillkommit så kanska vi tar något annat istället, till exempel den Mutant-anknutna musikfilmen Kunskapens pris: Balladen om den vilsne vandraren. 
Avslutningsvis blir det Nightsatan and the Loops of Doom, där syntmusik möter gore och retrofuturism. Det är en homage till italiensk genrefilm från 80-talet och handlingen utspelar sig i finska Karelen 2034.

Det är nöt- och jordnötsförbud på både förröjet och Grottröj, men ta gärna med dig nåt annat att knapra på om du vill!

Hoppas ni är peppade inför helgens röjande – det är jag!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar