Om Grottröj

Grottröj är ett återkommande evenemang med Old School-rollspel på Klossen i Umeå och inträffar en gång per kvartal. Kolla Nyheter för information om nästa gång.

Hela evenemanget är drop-in, och alla som vill är välkomna att delta. Du får gärna klicka in dig på evenemanget på Facebook (länken ovan) eller lämna en kommentar i en nyhetspost om du funderar på att dyka upp. Däremot är anmälan absolut inget krav och man behöver inte vara med hela dagen. Vi sätter upp ett schema med ungefärliga tider för spelpassen, men du kommer dit när du vill och stannar så länge du har roligt.

Old School = spel från hobbyns tidiga år

Versioner av Dungeons & Dragons från 70- och 80-talen har fått en renässans på senare år och många som inte var med när det begav sig har upptäckt ett nytt (fast gammalt) sätt att spela som är spännande och roligt.

På Grottröj kan du stöta ihop med både de gamla spelen och nya spel i samma stil, exempelvis Lamentations of the Flame Princess, Spears of the Dawn eller Svärd & Svartkonst. Även andra spel som har åldern inne eller försöker emulera liknande spelstilar och känsla har varit flitigt representerade. Exempel på det är Traveller och Fantasy! Old School Gaming.

Det viktigaste har du redan: din fantasi

Att kunna reglerna är inte särskilt viktigt i många av Old School-spelen. Om du kan hitta på ett bra sätt att använda ett rep eller något verktyg så kommer det hjälpa dig mycket mer än om du vet vilken tärning du ska slå: sånt håller spelledaren koll på. Det enda du behöver göra är att dyka upp, slå dig ner och överlista fiender och fällor tillsammans med de andra spelarna.

Utforskande är kanske det bästa ordet för att beskriva Old School-spelandet. Äventyren utspelar sig oftast på förberedda platser men utan någon handling du är bunden till. Det är dina och de andra spelarnas val som skapar en berättelse.

Evenemanget är ett samarbetsprojekt

Vi som arrangerar tillhör Föreningen WRNU, som håller till på rollspel.nu; ett forum för alla typer av bordsrollspel. Vi samarbetar även med föreningen Alla kan spela. Lokalerna bidrar Studiefrämjandet med. Det gör att vi kan hålla kostnaderna nere på nästintill noll och därför är det gratis för alla deltagare. Wohoo!