fredag 18 november 2016

Svärd och Svartkonst och övrig pepp

Vi har pratat mycket om att det spelas Svärd och Svartkonst på Grottröj. Det har det gjorts på nästan alla Grottröj under väldigt lång tid, men det är först nu som spelet officiellt lanseras på marknaden. Det är tryckt i en snygg bok på 196 sidor - alldeles lagom för ett fantastiskt bra spel och det hittills mest påkostade svenska spelet kompatibelt med andra i OSR-fåran.

Köpa kan du göra hos Fria Ligan.

Jag vill också ta tillfället i akt att informera lite om Grottröj #16, som alltså inträffar lördagen 10 dec.

Som svar på frågan Vad och hur? brukar vi säga så här:

Grottröj är Umeås återkommande evenemang för Old School-rollspel: rollspel från hobbyns tidiga år, och nya rollspel i gammal stil.

Alla nyfikna är välkomna, varken anmälan eller förkunskaper krävs. Du är med och spelar så mycket eller lite du vill – några timmar, ett pass, eller hela dagen.

Upplägg:
10:00 - 15:30: Välkommen + Pass 1
, varje grupp tar paus vid behov 15:30 - 16:30: Mingel
16:30 - 22:00: Pass 2, varje grupp tar paus vid behov
22:00 - hemgång: Nattpasset

Arrangerar gör Föreningen WRNU och Alla kan spela, tillsammans med Studiefrämjandet.


Tårtor och allergier!

På arrangemanget råder nöt- och jordnötsförbud.Vi kommer också att bjuda på tårta. Dels för att fira att Svärd och Svartkonst nu släpps, men också för att det verkar ha blivit tradition. Har du några allergier eller matpreferenser som påverkar det får du därför gärna säga till (bjorn.warmedal@gmail.com, eller i kommentarerna, eller i eventet på facebook, eller... ja, på något sätt som når mig som beställer tårtorna) så fixar vi tårta som även du kan äta, eller ett gott alternativ.


Eventuellt blir vi lite fler än vanligt

Den här upplagan av konventet har skamlöst utannonserats i lite fler kanaler och vid fler tillfällen än vanligt. Om du kan tänka dig att spelleda får du därför gärna ta med dig något förberett.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar