lördag 17 maj 2014

Datum är bestämt för Grottröj #7

Knappt har tärningarna hunnit kallna förrän vi är igång igen. Nästa Grottröj blir den 30 augusti, samma tid och plats som senast.

Det har redan börjat pratas om några äventyr som kan finnas med, men det är lite för tidigt för att spika något sånt än. Däremot god tid att markera datumet i kalendern! :)

7 kommentarer:

 1. Polaren Mats har inget google-konto, men ber mig att skriva åt honom. (Han läser bloggen...)

  "Hej! Vi är några rollspelare som kanske är intresserade av att delta i Grottröj #7. Görs karaktärerna i förväg eller på plats? Vilket spelsystem kör ni med? Håller ni med spelledare? Om någon av oss skulle vilja spelleda, går det bra? Vi har spelat de flesta spelsystem, och flera av oss brukar vara DM/SL"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skitroligt att ni vill vara med! Planeringen runt evenemanget är medvetet lite vag (vi brukar sätta ett schema som man anpassar sig till bäst man vill, mest för att ha gemensam tid att snacka lite skit och äta mellan passen). Det sagt så brukar det gå till så att vi tar de gemensamma samlingarna i akt för att fråga runt om vilka som kan tänkas spelleda något och i så fall vad de har förberett. Sen snackar man ihop sig om vilka som vill spela vad av det. Det bruka lösa sig till det bästa, även om det ofta finns några spelledare som sparar sina äventyr till nästa gång. Det är upp till varje spelledare att bestämma vilket regelsystem som körs och om man har pregens eller inte. Det har varit väldigt blandat. Dock är det nästan enbart regler kompatibla med AD&D 1 och äldre D&D-versioner som använts hittills, med Fantasy! Old School Gaming som enda undantag. Grottröj fokuserar på spel som är inriktade på gamla sätt att spela.

   Radera
 2. Och själv undrar jag - om man är SL i "Äventyr", skulle det vara intressant att köra ett bord med barn- och förstagångsspelare hos er?

  Oavsett vilket - hur unga är det okej att dra med på en sån här träff?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just Äventyr är nog fel genre för Grottröj (det här är naturligtvis en tolkningsfråga, så det kan vara en diskussion värd att ta på plats, inför framtida Grottröj om inte annat). Jag skulle gärna se ett bord för barn, oavsett regelverk.

   Förstagångspelare är varmt välkomna! Och jag är frestad att säga "vilken ålder som helst", men mina egna barn (2 och 4) har inte visat tillräcklig mognad än :) den yngsta spelare vi haft hittills är 15, men jag tror inte att 12 - eller kanske till oched ännu yngre - skulle vara ett problem. Medelåldern på Grottröj brukar vara lite över 25, uppskattningsvis.

   Det är i regel bara något enstaka äventyr per gång som på något sätt är opassande för barn, så det hänger snarare mer på hur de greppar mekaniken och om de känner sig trygga i situationen.

   Radera
  2. Var det upplysande och hjälpsamma svar? :)

   Radera
 3. Absolut. Körde ett hexcrawl med reglerna från Äventyr igår och 8-åringen (som började med rollspel nu i sommar) gillade. Men jag köper om ni som arrar tycker att det ligger utanför fokus för en sån här träff.

  Allt gott / Mackan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om ni bestämmer er för att komma, skulle du kunna ta med Äventyr i så fall? Jag bläddrar gärna i det och tar del av dina erfarenheter. Längtar ju själv efter att börja spela rollspel "på riktigt" med barnen :)

   Radera